"Ћелава пјевачица" најбоља представа 19. Јоакимфеста

Одлуке жирија 19. Јоакимфеста

На седници одржаној 14. октобра 2024. жири у саставу Ивана Вујић, редитељка и редовна професорка Факултета драмских уметности у Београду, Мирољуб Мијатовић, драмски уметник и директор Босанског народног позоришта у Зеници, и Александар Милосављевић, позоришни критичар, театролог и драматург, донео је следеће одлуке:

Гран-при „Јоаким Вујић“ за најбољу представуЋелава пјевачица Ежена Јонеска у режији Јагоша Марковића и продукцији Центра за културу Тиват;

За бескрајно сценски инспиративну адаптацију класичног Јонесковог дела Ћелава певачица не само на бокешки дијалект него и у комплетан и комплексан простор Боке которске, што је омогућило и подстакло изузетну инспирацију личног ја свих глумица и глумаца, као и редитеља и адаптатора Јагоша Марковића. Високо квалитетан рад на дизајну светла допринео је квалитету ове представе. Све ово резултирало је енергијом коју су препознали и жири и публика.

Специјална награда града Крагујевца – Кати Ђармати за драматизацију романа Очеви и оци Слободана Селенића у режији Вељка Мићуновића и продукцији Народног позоришта у Београду;

Ауторка драматизације је умела и успела да сачува све најважније токове сложеног Селенићевог романа и пренела их у инспиративан и делотворан материјал од којег је настала узбудљива драма о вечитим поделама у нашем друштву.

Похвала стручног жирија Фестивала за младу глумицу Иву Милановић, за
улогу Јелене у представи Очеви и оци Народног позоришта у Београду. Ива Милановић је у лику Јелене донела изузетну једноставност и истовремено дубину и снагу које су на необичан и неуобичајен начин осликале лик младе револуционарке.

Поред одлука жирија додељена је и награда жирија публике - Награда жирија публике за најбољу представу фестивала додељује се представи "Очеви и оци". Жири публике ове године чинили су Лела Вујошевић, Илија Обрић и Светлана Срећковић. 

Дирекција 19. Међународног позоришног фестивала Јоакимфест додељује Специјалну похвалу за колективну глумачку игру ансамблу представе Атау-кере, Регионалног академског драмског позоришта Караганда, Казахстан.

Контактирајте нас

Даничићева 3, 34000 Крагујевац

Директор: 034 617 05 00
Уредник програма:
034 617 05 04
Организатор: 034 617 05 03
Продуцент: 065 335 8245
Портирница: 034 617 05 01

Билетарница

Билетарница: 034 33 20 63
                        061 16 43 791

РАДНО ВРЕМЕ:
радним данима и суботом
10-14 часова 
10-14 и 18-20 часова
у данима када се изводе представе

pozoristetjv@mts.rs

Пратите нас