Image

Ко нема у вугла, гугла

ПЕТРА ЦИЦВАРИЋ

Режија Слађана Килибарда

УЛОГЕ

ИНЕС ВЕСИЋ Катарина Јанковић
ДАВОР ЈОВИЋ Младен Кнежевић
АНА ВЕСИЋ Анастасија Ђорђевић
ФИЛИП ЈОВИЋ Богдан Милојевић
БИБЛИОТЕКАРКА Марија Ракочевић

Премијера: 29. септембар 2018. године
Сезона: 2018/19.

Заслуге

Сценограф: Ана Колбјанова и Слађана Килибарда
Костимограф: Јелена Јањатовић
Кореографија и сценски покрет: Исидора Станишић
Композитор: Драгослав Танасковић
Помоћник сценографа: Саша Ђорђевић
Помоћник редитеља и текст сонга Селфи: Марија Ракочевић
ПЕТРА ЦИЦВАРИЋ, позоришна и телевизијска глумица. 
Рођена у Осијеку 1986. године, магистрирала глуму и луткарство на Уметничкој академији у Осијеку. Од 2015. године је запослена као глумица у Градском позоришту Зорин Дом у Карловцу. Написала је текст за луткарску представу Велико пужовање која је 2016. номинована за Награду хрватског глумишта, као и текст за представу Ко нема у вугла, гугла, који је добио награду за најбољи текст на Нај, нај, нај фестивалу у Загребу и био номинован за Награду хрватског глумишта 2017. године у категорији најбоља представа за децу и младе.

Реч редитеља

Представа „Ко нема у вугла, гугла“ приказује данашњи живот тинејџера, шта их занима, колико модерна технологија утиче на њих и које су све позитивне и негативне стране те технологије. Можете ли да замислите како би изгледао ваш дан без паметног телефона? Без друштвених мрежа? Без игрица? Нашем јунаку Филипу се десило баш то, а да дан буде још чуднији, Филип упознаје Ану, вршњакињу која није ни на једној друштвеној мрежи, уместо игрица чита књиге и нема паметни телефон него стару „циглу”. Ана воли да се дружи са пријатељима само у правом, а не у виртуалном свету. Шта се деси када се у библиотеци сретну двоје таквих вршњака и кад њихови родитељи постану део ове заврзламе? Да ли је тај паметни телефон стварно толико паметнији од нас ? Погледајте у овој урбаној, љубавној и забавној комедији за младе.

Књажевско-српски театар у овом пројекту сарађује са Народном библиотеком „Вук Караџић“ из Крагујевца. Идеја је да укажемо деци на важност читања, образовања, као и на паметно коришћење мобилних телефона.

„Представу посвећујем Ивару, Мини и Миљи , мојим малим креативцима уроњеним у свакодневну борбу између књиге и паметног телефона.“
Слађана Килибарда
СЛАЂАНА КИЛИБАРДА, редитељка. 
Након Гимназије дипломирала је на загребачком ПМФ-у биологију, те је радила као средњошколски професор и бавила се драмском педагогијом. Позоришну и радио режију дипломирала је на Факултету драмских уметности у Београду, у класи професора Егона Савина. Бавила се савременим плесом, а као чланица ЗГС-а упознала је уз помоћ браће Вајевец Ли Стразберг глумачку методу коју је примењивала у раду с глумцима. Објавила је неколико приказа књига и драматуршких белешки у позоришним часописима. Потписује и сценографије за представе Прича о Џипсију Тролману, Збогом Жохари, Не мош побећ од недеље, Моје бивше, моји бивши, Како је тата освојио маму, а награђена је за сценографије представа Збогом Жохари. Од 2011. до 2015. године обављала је функцију уметничког саветника у НП Тоша Јовановић у Зрењанину. 2016 - године награђена је повељом Витомир Богић за ДОПРИНОС РАДИОФОНИЈИ (драмски програм РТС-а). До сада је асистирала на 11 представа, потписује режију и драматургију 15 епизода хумористичке серије Заувек млад продукцијске куће Нира и изрежирала је 15 радио драма. Потписује 22 самосталне режије по текстовима различитих домаћих и страних драматичара као и класика. Представе су награђиване многобројним наградама од којих су свакако најзначајније оне глумачке.

Галерија фотографија

Видео галерија

Контактирајте нас

Даничићева 3, 34000 Крагујевац

Директор: 034 617 05 00
Уредник програма:  034 617 05 04
Организатор: 034 617 05 03
Продуцент: 065 335 8245
Портирница: 034 617 05 01

Билетарница

Билетарница: 034 33 20 63
                       061 16 43 791

РАДНО ВРЕМЕ: 10-14 и 18-20 часова
Радним данима и суботом.

pozoristetjv@mts.rs

Пратите нас