Сања Матејић

Рођена 4. априла 1978. године у Пљевљима. Дипломирала глуму на Факултету уметности у Приштини у класи Милана Плећаша.

Од 2002. године чланица је Књажевско-српског театра, у коме је остварила следеће улоге: Миш (К. Стојановић, Ми-Ши-Ко и Ми-Ши-Сан), Кинеска принцеза (С. Пешић, Гуска на месецу), Дворска дама (Б. Брехт, Галилејев живот), Даница (Б. Нушић, Ожалошћена породица), Марсела (Ж. Фејдо, Хотел “Слободан промет”), Додола (М. Јеремић, Милош Велики), Прва девојка (В. Шекспир, Ромео и Јулија), Рима (Н. Кољада, Бајка о мртвој царевој кћери), Јелена Вукотић (Ђ. Милосављевић, Контумац или Берман и Јелена), Антигона (Есхил, Седам, копродукција са Академским камерним хором “Лицеум” из Крагујевца), Коломбина/Цврчак (К. Колоди, Пинокио), Јелица (Ј. С. Поповић, Лажа и паралажа), Мица (Ј. Л. Карађале, Карневалски призори), Текла Божић (М. Црњански, Сеобе), Роса (Д. Поповић, Конак у Крагујевцу), Конобарица Елена (Џ. Дјукс, П. Мид и Д. Парнел, Теза, копродукција са The Ireland Literature Exchange), Дара (Б. Нушић, Госпођа министарка), Девојка (М. Флајсер, Пионири у Инголштату), Шарлота и Млада жена (Х. Пинтер/Х. Милер/Платон, Клуб Нови светски поредак), Полин Кленч (Р. Бин, Један човек, двојица газда), Невена Поповић (Р. Васић, Хладњача за сладолед), Мајела Јуил (Х. Ли, Убити птицу ругалицу), Зора (М. Јелић, Јелисаветини љубавни јади због молера), Учитељица (Б. Ћопић, Башта сљезове боје), Паучина (В. Шекспир, Сан летње ноћи), Драгиња (Н. Савић, Опет плаче, ал’ сад од среће), Софија Александровна (А. П. Чехов, Ујка Вања).

Остварила је велики број улога у Позоришту за децу у Крагујевцу (у представама Мамина маза Б. Милићевића, Принцеза на зрну грашка Х. К. Андерсена, Гуливер међу луткама Ж. Јоковића, На Белу недељу Д. Андонове и друге). Учествовала у поемама Уста светилишта Б. Хорвата, Поглед из сна Ж. Ђорђевића и Игре бројева М. Демића на Великом школском часу у Шумарицама. Играла је у ТВ серији Корени.

За улогу Риме у дуговечној представи Бајка о мртвој царевој кћери вишеструко је награђивана: Награде за најбољу улогу добила на Међународном фестивалу малих сцена ДавилаСтудиоИнтерФест у Питештију (Румунија), на Међународном фестивалу малих сцена у граду Враца (Бугарска), на Међународном фестивалу руске драме “Мост пријатељства” у граду Јошкар Ола (Русија), као и колективну Годишњу награду Књажевско-српског театра за улогу у овој представи 2011. године. За улогу Јелице (Лажа и паралажа) добила “Малу лиску” за глумца вечери на Међународном фестивалу комедије “Мостарска лиска” у Мостару и Награду за глумца вечери на Балкан театар фесту у Димитровграду, 2007. године. Награђена је и за колективну игру као део ансамбла представе Клуб Нови светски поредак на ЈоакимИнтерФесту у Крагујевцу 2009. године. Добитница је и Годишње награде Књажевско-српског театра за улогу Соње (Ујка Вања) 2018. године. За улогу Мајке у представи Тихи дечак Позоришта за децу из Крагујевца освојила је Награду за најбоље глумачко остварење на Сусретима професионалних позоришта лутака у Суботици 2019. године.

Контактирајте нас

Даничићева 3, 34000 Крагујевац

Директор: 034 617 05 00
Уредник програма:  034 617 05 04
Организатор: 034 617 05 03
Продуцент: 065 335 8245
Портирница: 034 617 05 01

Билетарница

Билетарница: 034 33 20 63

РАДНО ВРЕМЕ: 10-14 часова
У данима када се изводе представе:
10-14 и 18-20 часова

pozoristetjv@mts.rs

Пратите нас