Quantcast
   
Телефон
034 617 05 00

E-mail
pozoristetjv@mts.rs

www.joakimvujic.com

Билетарница
10–14 и 18–20
034 33 20 63
Google
YouTube
Flickr
Blogger
Facebook
Follow strujajoe on Twitter Twitter
WordPress
Scoop.it
Netvibes
Wikipedia
 
Актуелности

ГОСТОВАЊЕ ТЕАТРА ЈОАКИМ ВУЈИЋ У ПИТЕШТИЈУ

мај 2006. године


Ансамбл Театара Јоаким Вујић је гостовао у Румунији, Питешти, где је одиграо представу Лажа и паралажа Ј. С. Поповића, редитеља Д. Јаковљевића.
26. маја 2006. године у 18.00 у препуној сали Театра Ал Давилаизведена је представа нашег Театра. Директор Театра Јоаким Вујић, Драган Јаковљевић и директор Театра Ал Давила, Сабастијан Тудор, одржали су пригодне говоре. У суботу у 10.00 часова Градоначелник Питештија, Тудор Пендјук, уручио је дипломе ансамблу Театра Јоаким Вујић и у говору истакао да је ово наставак једне дивне сарадње између два града, Крагујевца и Питештија, две регије Арђеш и Шумадије.
Фотографија
Фотографија

ЈОАКИМФЕСТ

мај 2006. године


Од 7-14. маја 2006. године у Крагујевцу,
Театру Јоаким Вујић,
одржава се трећи

ЈоакимФест!

...Драго ми је, драга моја и Јоакимова позоришна Србијо, да сам, у овом мандату, видела оно што ме је веома обрадовало: у Србији се игра домаћи писац! Невероватан је податак, да сам у селекцији видела само ДВЕ представе по тексту страног аутора! Све остале су, независно од њиховог квалитета, биле из пера нашег ствараоца, оног који пише на матерњем језику и дели исте муке са нама! Овога пута, драматуршка адаптација у превођењу није била потребна. Поздрављам, клањам се, честитам, пресрећна! У години Стерије се није поновила катастрофа из Нушићеве године, 2004. Српска позоришта, тешко, суморно, са невеликим напретком, али храбро и срчано тумаче наш драмски проседе, не подлежући оној убитачној моди која се успиње да докаже важност и трагику ирског, на пример, националног бића! Честитам и похваљујем, нека остане забележено...
Селектор ЈоакимФеста 2006. године
Драгана Бошковић, театролог из Београда.

Отварање Јоакимфеста 2006. године, недеља 7. мај у 19.30.
8. маја 2006. у 19.00 отварање изложбе позоришних плаката.
10. маја 2006. у 13.00 промоција ЛУДУС-а.
Промоција ревије Јоаким 12. маја 2006. у 13.00.
Разговори округлог стола, сусрети са ствараоцима, свакога дана почевши од 8.05.2006. закључно са 14. 05.2006 у 11.00 осим 13. маја 2006. када је округли сто после представе Лажа и паралажа.

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА БЕОГРАД
је спонзор награде за најбољу представу у целини ( Жан Батист Поклен Молијер Дон Жуан, редитељ Југ Радивојевић, Народно позориште Лесковац).
ЗАСТАВА ЕНЕРГЕТИКА и ПРИЗМА КРАГУЈЕВАЦ
су спонзори глумачких награда.
ЈОАКИМ д. о. о.
је спонзор награде за младог глумца.

14. маја 2006. године у 20.00 додела награда а потом извођење представе Парадокс Народног позоришта из Сомбора и тиме је званично затворен III по реду ЈоакимФест!

Фотографија
Фотографија
Фотографија

ДОБРО ДОШЛИ У НАЈСТАРИЈЕ СРПСКО ПОЗОРИШТЕ

фебруар 2006. године


Театар Јоаким Вујић од 13-19. фебруара 2006. свим посетиоцима уз једну купљену улазницу, за наше представе, другу даје на поклон! Поклон за Дан заљубљених 14. фебруара 2006. године.

15. фебруара 2006. године, на Сретење, славимо ДАН ТЕАТРА.
Мала сцена 18.00 представљане монографије Феликса Пашића Јоакимови потомци.
Велика сцена 20.00 представа Контумац по тексту Ђорђа Милосављевића а у режији Жанка Томића.

За Дан Театра, Театар Јоаким Вујић додељује:

Статуету Јоаким Вујић - Војислав Воки Костић
Прстен са ликом Јоакима Вујића - Милош Ктрстовић
Годишње награде: Мирко Бабић, Сања Матејић, Бранка Церовина и Слађана Милошевић, Миливоје Штуловић, Стевица Јовановић.
Захвалнице: Драган Вучковић, Град Крагујевац, Застава аутомобили, Застава камиони, Биљана Нешић, Гимназија Горњи Милановац.
Дипломе: Александар Милојевић, Јелена Јовановић, Горан Николић.

Саопштење жирија за доделу награде Статуета Јоаким Вујић Војиславу Вокију Костићу

Жири за доделу Статуете Јоаким Вујић у 2006. години у саставу Драгана Босковић - театролог (председник жирија), Предраг Ејдус - глумац, Нада Јуришић - глумица, Милош Крстовић - глумац и Драган Јаковљевић - редитељ, једногласно је донео одлуку да се Статуета оца српског театра додели композитору Војиславу Вокију Костићу.

У традицији дугој 21 годину, Статуета Јоаким Вујић се по први пут додељује за најзначајнији, незаобилазни допринос у области позоришне музике. У том смислу, Војислав Воки Костић, свестрани уметник, композитор, аутентични позоришни аутор, својом музиком је омеђио читав један век. Његова музичка атмосфера је одразила не само време које оживљава на сцени, чинећи га савременим, већ и простор на којем живимо. Безброј заборављених тонова, мелодија и народних инструмената је Војислав Воки Костић вратио у памћење нације. Као некада Јоаким Вујић, злосрећни наш Аћим, Воки, наш Воки је учинио блиским нашу изворну композицију до мере да се сматра потеклом од народа. Сонгови, мелодије, чудни и очаравајући инструменти, фасцинантно понирање у тајну позоришног чина, љубав према позоришту, проницљивост за осавремењавање етноса, чине корпус квалитета због којиг се жири за доделу ове награде једногласно определио да је додели Војиславу Вокију Костићу. Са радошћу и захвалношћу за његов духовити и драгоцени допринос.
Председик жирија Драгана Бошковић, театролог

21, 22, 23. фебруара у 19.00 и 21.30 Фестивал документарних и играних филмова Слободна зона у Театру Јоаким Вујић. Пројекције филмова+разговори.
www.freezonebelgrade.org

ТЕАТАР НА НЕТУ
www.joakimvujic.com

21. јануар 2006. године


Театар на нету! Театар од 21. јануара има своју веб презентацију!

Визуелни изражај сајта, www.joakimvujic.com, је осмишљена фузија постојећих материјала Театра и модерног изражаја који тежи чистоћи и минимализму.

Постојећи материјал у врху странице је реаранжиран резовима који стварају визуелни набој и интересантност форме.

Древност установе се наглашава малим, украсним, стилизованим флоралним елементима типичним за време оснивања Театра. Те форме су само наговештај дуге историје Театра док њихови ниски интезитети боја дају место будућности.

Фонт сајта је фамилија Georgia, Times New Roman, који припада аналогном логотипу, успешно је прилагођен екрану.
Боја позадине је специјално одабрана нијанса зелене која експлодира у додиру са црвеним нијансама врха странице док је врло умерена у односу на белу позадину садржаја.
На тај начин је топ-графика стављена на пиједестал примарног визуелно утиска.
Имајући у виду лако и брзо ажурирање - update садржаја текстуални layout је уређен једноставно али са довољно одстојања да би неометано дисао.

Идеја дизајна сајта је да буде достојанственог, благог али ефективног изражаја који би у свој бити био одсликавање духа институције.

Зоран Миљковић, аутор и уредник сајта
Фотографија

design by TRIANGLON

ТЕАТАР НА ОТВОРЕНОМ

21. октобар 2005. Крагујевац


Театар Јоаким Вујић је поводом КРАГУЈЕВАЧКОГ ОКТОБРА извео представу УСТА СВЕТИЛИШТА, аутор Борислав Хорват, режија Драган Јаковљевић.
Музика - Радомир Михајловић Точак; улоге: Ана Тодоровић, Сања Матејић, Исидора Рајковић, Ненад Вулевић и Никола Милојевић.

Фотографија
Фотографија
Фотографија