Quantcast
   
Telefon
034 617 05 00

Fax
034 617 05 04

www.joakimvujic.com

Biletarnica
10–12 i 18–20
034 33 20 63
design by TRIANGLON

Google+
YouTube
Flickr
Blogger
Follow strujajoe on Twitter Twitter
WordPress
Foursquare
Facebook
Scoop.it
Netvibes
Wikipedia
WCommons
TripAdvisor
 
Arhiva

PREMIJERA PREDSTAVE ZA DECU TRI PRASETA

Treća premijera kragujevačkog teatra u sezoni 2015/16

Kragujevac, 16. decembar 2015. godine


Predstava za decu Tri praseta je peta ovogodišnja premijera, a treća u sezoni 2015/16 kragujevačkog teatra. Tekst potpisuje Predrag Peđa Trajković, a reditelj je Mladen Knežević. U predstavi Tri praseta igraju: Nenad Vulević, Čedomir Štajn, Dušan Stanikić i Mladen Knežević.

Premijera je 16 decembra u 12 sati.

Plakat

PREVARANTI U SUKNJI NA MASUKINIM DANIMA

Knjaževsko-srpski teatar sa predstavom Ken Ludviga Prevaranti u suknji učestvuje na 38. Masukinim danima

Velika Plana, 12. decembar 2015. godine


Kragujevački teatar u subotu, 12. decembra učestvuje sa predstavom Prevaranti u suknji na 38. Masukinim danima u Velikoj Plani.
Festival se održava u periodu od 1. do 17. decembra u Centru za kulturu Masuka.

Knjaževsko-srpski teatar izvodi predstavu PREVARANTI U SUKNJI po tekstu Ken Ludviga i u režiji Milića Jovanovića. Ova predstava je premijerno izvedena 28. maja 2015. godine. Glavne uloge Lea i Džeka tumače Dušan Stanikić i Đorđe Simić, a u predstavi igraju i Katarina Janković Mitrović, Ana Todorović Dialo, Marina Perić Stojanović, Nikola Milojević, Zdravko Maletić i Čedomir Štajn.

Premijera predstave BAŠTA SLJEZOVE BOJE
po delu Branka Ćopića

Premijera je 7. decembra u 20 sati!

Kragujevac, 3. decembar 2015. godine


Režiju i dramatizaciju predstave Bašta sljezove boje potpisuje reditelj Marko Misirača. Pored pripovedaka iz istoimene Ćopićeve zbirke u dramatizaciji su korišćeni i motivi iz njegovih proznih dela „Priče ispod Grmeča“, „Glava u klancu, noge na vrancu“ i „Priče zanesenog dečaka“.
Ovom premijerom KST obeležava jubilej velikog pisca – stogodišnjicu njegovog rođenja. Autorski tim predstave čine i scenograf Milivoje Štulović, kostimograf Jelena Janjatović, autor muzike Dragoslav Tanasković, lektor Radovan Knežević, saradnik za zvučne efekte Branislav Pipović i Jasmina Dimitrijević kao vokalni solista.
U „Bašti sljezove boje” igraju: Miloš Krstović, Nikola Pejković, Miodrag Pejković, Zdravko Maletić, Milić Jovanović, Ana Todorović Dialo, Nenad Vulević, Sanja Matejić, Aleksandar Milojević i Nikola Stevović.
Na dan premijere u 18 časova na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra biće upriličen razgovor o Branku Ćopiću sa Tomom Kuruzovićem, njegovim prijateljem i glumcem koji je tumačio mnoge Ćopićeve likove.

Fotografija

PRINCIP SUPERSTAR NA FESTIVALU PRVOIZVEDENIH PREDSTAVA

Predstava Princip superstar (Mesečari) učestvuje na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu

Aleksinac, 17. novembar 2015. godine


Knjaževsko-srpski teatar, u utorak, 17. novembra, učestvuje sa predstavom Princip superstar (Mesečari) u zvaničnoj konkurenciji 4. Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu. Festival se održava od 16. do 22. novembra, a gostovaće pozorišta iz Beograda, Šapca, Kragujevca, Kruševca i Novog Pazara
Knjaževsko-srpski teatar izvodi predstavu Princip superstar (Mesečari), dramatizacija, scenografija i režija Nebojša Bradić. Ova predstava je premijerno izvedena 28. februara 2015. godine. Ulogu Principa tumači Đorđe Đoković, a u predstavi igraju Isidora Rajković, Jovana Mališić, Ana Milojević, Nikola Milojević, Katarina Mitrović, Dušan Stanikić, Aleksandar Milojević, Milić Jovanović, Miloš Krstović , Saša Pilipović, Miodrag Pejković, Marina, Perić, Jasmina Dimitrijević i Nenad Vulević.

ZAJEČARSKA PUBLIKA ODUŠEVLJENA PREVARANTIMA

Đorđu Simiću Zoranov brk

Kragujevac, 31. oktobar 2015. godine


Sinoć je na sceni zaječarskog pozorišta Knjaževsko-srpski teatar izveo predstavu Prevaranti u suknji po tekstu Ken Ludviga i u režiji Milića Jovanovića. Predstava je izvedena u okviru takmičarskog programa 24. Festivala Dani Zorana Radmilovića. Prevaranti su nagrađeni višeminutnim aplauzom oduševljene publike koja se te večeri našla u zaječarskom pozorištu.
U Zaječaru je bio i Vojo Lučić, direktor Knjaževsko-srpskog teatra, koji nije krio zadovoljstvo reakcijama publike: "Predstava korespondira s publikom i nosi energiju radosti. Videli ste da je publika izašla iz sale sa osmesima na licu i da je to zaista pun pogodak kada se ono što se dešava na sceni prenese u gledalište."
Odlukom stručnog žirija za glumca večeri proglašen je Đorđe Simić koji je za ulogu Džeka dobio Zoranov brk.
"Volim da igram ovu predstavu, ekipa je toliko skladna i jedinstvena. Ovo je praznik za glumce, ali i publika uživa. Delimo tu energiju s njima. Publika u Zaječaru nas je sjajno primila i nagradila ogromnim aplauzom. Glumci se igraju na sceni, nadigravaju i dopunjuju, prosto uživamo u ovom tekstu, koji je pravi delikates. Pogotovo za nas dvojicu, koji igramo tu travestiju, što publika mnogo voli, a nama je to pružilo beskrajne mogućnosti za istraživanje, zabavljanje, igranje i proigravanje." – istakao je Đorđe Simić.

Knjaževsko-srpski teatar svoja festivalska predstavljanja nastavlja već 17. novembra učešćem na 4. Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu.

PREVARANTI U SUKNJI NA FESTIVALU DANI ZORANA RADMILOVIĆA

Predstava Prevaranti u suknji učestvuje na 24. Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru

Zaječar, 30. oktobar 2015. godine


Kragujevački teatar u petak, 30. oktobra učestvuje sa predstavom Prevaranti u suknji u zvaničnoj konkurenciji 24. Festivala Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru. Festival se održava u periodu od 24. oktobra do 3. novembra u Pozorištu Timočke Krajine Zoran Radmilović.
Knjaževsko-srpski teatar izvodi predstavu PREVARANTI U SUKNjI po tekstu Ken Ludviga i u režiji Milića Jovanovića. Ova predstava je premijerno izvedena 28. maja 2015. godine. Glavne uloge Lea i Džeka tumače Dušan Stanikić i Đorđe Simić, a u predstavi igraju i Katarina Janković Mitrović, Ana Todorović Dialo, Marina Perić Stojanović, Nikola Milojević, Zdravko Maletić i Čedomir Štajn.

KAINOV OŽILJAK NAJBOLJA PREDSTAVA NA JUBILARNOM JOAKIMINTERFESTU

Završen Deseti jubilarni JoakimInterFest

Kragujevac, 15. oktobar 2015. godine


U Kragujevcu je noćas završen Deseti jubilarni JoakimInterFest, međunarodni pozorišni festival na kome je od 7. do 15. oktobra učestvovalo sedam predstava u takmičarskom programu, a prema izboru selektora Željka Jovanovića.
Odlukom stručnog žirija u sastavu: Dragana Varagić (predsednik), glumica i rediteljka iz Beograda, Pjer Valter Polic, reditelj iz Nemačke i Trajče Kacarov , dramaturg iz Makedonije za najbolju predstavu festivala proglašena je predstava „Kainov ožiljak” Šabačkog pozorišta po tekstu Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića a u dramatizaciji Spasoja Ž . Milovanovića i režiji Juga Radivojević.
Nagrada za režiju dodeljena je Egonu Savinu za predstavu „Mrešćenje šarana”. Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka. Nagradu za najbolju glumicu na jubilarnom Joakiminterfestu dobila je Hana Selimović za u ulogu Jule u predstavi „ Palilulski roman“ Beogradskog dramskog pozorišta, a nagradu za najboljeg glumca Slaven Španović za ulogu Bilija u predstavi„Plemena“ zagrebačkog Planet art i Exit teatra.
Nagradu za vizulenost dobila je predstava Knjaževsko-srpskog teatra Princip Superstar (Mesečari).
Specijalnu nagradu za novi pristup provokativnog tumačenja našeg vremena dobila je predstava „Život stoji, život ide dalje” Bitef teatra.
Žiri je sve odluke doneo jednoglasno.
Nagradu publike Desetog JoakimInterfesta dobila je predstava „Kainov ožiljak“ Šabačkog pozorišta.

Ovogodišnji JoakimInterFest koji se odvijao pod sloganom „Vreme tišine”
završava se 15. oktobra predstavom u čast nagrađenih „Pidžama za šestoro” koju izvode glumci Kraljevačkog pozorišta i Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.

VREME TIŠINE

Konferencija za medije povodom početka jubilarnog desetog JoakimInterFesta

Kragujevac, oktobar 2015. godine


U kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru, povodom početka jubilarnog 10. JoakimInterFesta, Međunarodnog pozorišnog festivala, održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili direktor Teatra mr Vojo Lučić i selektor festivala Željko Jovanović, pozorišni kritičar i umetnički direktor Pozorišta na Terazijama.
Direktor Teatra Vojo Lučić, podsetio je novinare da je tema ovogodišnjeg InterFesta „Vreme tišine” i da će Kragujevčani i festivalska publika, zahvaljujući Jovanovićevoj selekciji biti u prilici da pogledaju zaista izuzetne predstava u takmičarskom delu smotre.
Selektor Željko Jovanović je istakao da se jubilarni JoakimInterFest bavi tišinom, tim kratkim prostorom mira u kome se svet povremeno nađe.
- Festival se ove godine bavi i tom pauzom između dva sukoba, onog koji je prošao i čiji eho i dalje odjekuje, i nekog sledećeg koji, nadajmo se nikada neće doći i koji, bojimo se, samo što nije počeo - rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u kragujevačkom pozorirštu.
Prema njegovim rečima, cilj ovogodišnjeg festivala jeste sagledavanje i postavljanje pitanja da li postoje nove forme, da li su se pojavile u nekom scenskom čitanju klasičnih i već poznatih komada, kao i šta je sa novim idejama.
- Stoga ovaj festival ima za cilj da u retkoj pozorišnoj šumi koja je iz sezone u sezonu sve ređa, potraži da li postoji neka nova grana koja će jednog dana možda postati novo stablo iz koga će nići novi pravci, kao i da li možemo da učinimo nešto po čemu će nas neko novo vreme prepoznati - naglasio je Jovanović.
Ljubitelji pozorišne umetnosti, od 7-15. oktobra, biće u prilici da pogledaju predstave: "Kainov ožiljak" Šabačko pozorište, "Mrešćenje šarana" NPRS Banja Luka, "Pukotina" BNP Zenica, "Plemena" Planet art i Exit teatar Zagreb, "Život stoji, život ide dalje" Bitef teatar, "Princip superstar" Knjaževsko-srpski teatar i "Palilulski roman" Beogradsko dramsko pozorište, dok će predstava “Pidžama za šestoro” rađena u koprodukciji Kraljevačkog pozorišta i Knjaževsko-srpskog teatra biti izvedena u čast nagrađenih.
U pratećem programu Desetog JoakimInterFesta biće promovisana monografija posvećena Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću “Đuzine poslanice”, kao i knjiga Miladina Ševarlića “Viski i trubači”, a u Galeriji Joakim biće izloženi pozorišni plakati sa prehodnih devet festivala, po izboru slikara Milivoja Štulovića.
O nagradama će odlučivati stručni žiri u satavu: Dragana Varagić, glumica i irediteljka iz Srbije, Pjer Valter Polic, reditelj iz Nemačke i Trajče Kacarov, dramaturg iz Makedonije. Voditelj razgovora je Spasoje Ž. Milovanović, dramaturg.

Fotografija

PREMIJERA PREDSTAVE JELISAVETINI LJUBAVNI JADI ZBOG MOLERA

Kragujevac, 18. septembar 2015. godine


U Knjaževsko-srpskom teatru u petak 18.septembra, premijerno izvođenje predstave Milana Jelića "Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera“ u režiji Marka Misirače.

Knjaževsko-srpski teatar novu pozorišnu sezonu otpočinje premijerom predstave Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera. Ulogu Jelisavete igra glumica Jasmina Dimitrijević koja o ovom velikom glumačkom zadatku kaže: “ Ovo je uloga kakvu sam dugo čekala , do koje mi je veoma stalo, u kojoj uživam i mislim da će to i publika osteti.Uloga je zahtevna, raskošna i pruža priliku da se pokaže čitav dijapazon glumačkih, pa i žanrovskih nijansi. Inovativni koncept reditelja Misirače, kojim nije narušena autentičnost originalne ljubavne priče, dodatno nas je motivisao da kreativnije razvijamo svoje likove“.

Pored Jasmine u predstavi igraju: Čedomir Štajn, Nada Jurišić, Vladanka Pavlović-Pendić, Isidora Rajković, Katarina Mitrović i Dušan Stanikić. Scenografiju potpisuje Milivoje Štulović, kostime Ana Kolbjanova, muziku Dragoslav Tanasković, scenski govor Radovan Knežević, a scenski pokret Predrag Rakić.

Fotografija Fotografija Fotografija

PREMIJERA 18. SEPTEMBRA!

JELISAVETINI LjUBAVNI JADI ZBOG MOLERA

Kragujevac, 14. septembar 2015. godine


REČ REDITELJA
Sentimentalna istorija o ljubavnim jadima jedne Jelisavete i jednog Milovana, arhetipskih ličnosti mentaliteta sa periferije, 70-ih godina XX veka bila je komad o „svetu beogradske periferije, dramsko delo u višeglasnom saglasju sa stvarnim životom, s promenom koja je zahvatila sve njegove pore i polako menja moralni, psihološki i osećajni profil današnjeg čoveka“ (V. Stamenković). Poezija banalnosti života ovih „malih ljudi velike čežnje“ pretrpela je, čini se, mnogo toga što nam se u međuvremenu za ovih pola veka dogodilo i danas se ponovo pojavljuje na sceni da nas suoči sa surovom transmutacijom situacija i tipova iz komada. U vremenu kada je filozofija palanke odavno izašla iz korica knjige, zavladala našom svakodnevnicom, pretvorila nam je u pornografiju i stavila nas sve u jedan veliki „rijaliti“, shvatili smo da smo nemoćni da bilo šta uradimo. I potpisivanjem peticije protiv Velikog Brata i njegove male braće zapravo dajemo legitimitet celom tom galimatijasu kojega smo deo.
Tako su i sitni, tragikomični malograđani koji nagrizaju i ruše naivnu, idealističku ljubav Jelisavete i Milovana sada dobrovoljni deo ogromne mašinerije i učiniće sve da bi ih, nakon ispunjenog zadatka Veliki Brat u svojoj ispovedaonici „blagoslovio“.
Marko Misirača, 10.09.2015.

JELISAVETINI LjUBAVNI JADI ZBOG MOLERA
Milan Jelić

Lica i glumci
JELISAVETA Jasmina Dimitrijević
MILOVAN Čedomir Štajn
DARA OPAJDARA Nada Jurišić
PRODAVAC MILIJA Dušan Stanikić
VELINKA Isidora Rajković
ZORA Katarina Mitrović
MAJKA MILOVANOVA Vladanka Pavlović-Pendić

VODITELJI (glas iz off-a) Miloš Krstović i Dobrica Andrić

Adaptacija i režija: Marko Misirača
Scenografija: Milivoje Štulović
Kostimografija: Ana Kolbjanova
Muzika: Dragoslav Tanasković
Lektor: Radovan Knežević
Koreograf: Predrag Rakić
Inspicijent: Nikola Stevović
Sufler: Rada Jovanović
Ton: Dobrica Andrić
Video: projekcija Ivan Filipović
Svetlo: Nikola Manić
Šminka: Marija Kurćubić
Video rad: Vuk Spasić
Garderoba: Dragica Ilić i Mirjana Todorović
Rekviziteri: Maja Vujičić i Nenad Miloradović
Dekorateri: Saša Đorđević, Zoran Joaknović, Marko Nedeljković i Vladan Brkić

Milan Jelić- biografija
Milan Jelić je dramski pisac, scenarist, publicista, teatrolog, filmski, radio i TV reditelj. Diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti i odsek svetska književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Najpoznatija dela: scenario i režija igranog filma Bubašinter, pozorišni komad Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera, scenario za igrani film Još ovaj put, a na radiju režija drame Dugi život kralja Osvalda Velimira Lukića i Krevet za troje Milorada Pavića.
Dramski tekst Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera dobio je prvu nagradu na konkursu lista „Mladost“ 1971. godine. Iste godine Atelje 212 u Beogradu izvodi premijerno predstavu u režiji Dejana Miladinovića sa Jelisavetom-Sekom Sablić i Predragom-Mikijem Manojlovićem u naslovnim ulogama. Ova drama postavljana je na mnogim scenama u Srbiji, a u Ateljeu 212 doživela je 80 izvođenja. Autor je i sledećih drama: Sećanje na Albinonija, Vancage, Hoću da budem krompir i La bednica koje su izvođene na našim scenama i objavljivane u časopisima.

Plakat

Biletarnica: 034 33 20 63 (10–12 i 18-20) pozoristetjv@open.telekom.rs www.joakimvujic.com


KST Kragujevac


ARHIVA VESTI


SEZONA 2014/15

SEZONA 2013/14

SEZONA 2012/13

SEZONA 2011/12

SEZONA 2010/11

SEZONA 2009/10

SEZONA 2008/09

SEZONA 2007/08

SEZONA 2006/07

SEZONA 2005/06