Quantcast
   
Telefon
034 617 05 00

Fax
034 617 05 04

www.joakimvujic.com

Biletarnica
10–12 i 18–20
034 33 20 63
design by TRIANGLON

Google+
YouTube
Flickr
Blogger
Follow strujajoe on Twitter Twitter
WordPress
Foursquare
Facebook
Scoop.it
Netvibes
Wikipedia
WCommons
TripAdvisor
 
Arhiva

OSVOJENA NAGRADA NA 20. DAVILA STUDIO INTERFESTU

Nagrada za promociju dramaturgije sa Balkana dodeljena Draganu Jakovljeviću

Kragujevac, 29. novembar 2016. godine


Knjaževsko- srpski teatar je u novembru učestvovao sa predstavom Opet plače, al sad od sreće na 20. Davila studio interfestu, odnosno 7. Festivalu balkanskih pozorišta u gradu Piteštiju u Rumuniji. Međunarodni festival u Piteštiju je održan u periodu od 14-21. novembra 2016. godine.
Nagrada za promociju dramaturgije sa Balkana dodeljena je reditelju predstave Draganu Jakovljeviću.

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR GOSTUJE U NARODNOM POZORIŠTU U BEOGRADU

San letnje noći na Reviji predstava Šekspiru u čast, povodom 400 godina od smrti V. Šekspira

Kragujevac, 24. novembar 2016. godine


Predstava SAN LETNJE NOĆI gostuje 25. novembra u Narodnom pozorištu u Beogradu, a povodom 400 godina od smrti slavnog engleskog pesnika i dramskog pisca Vilijema Šekspira.  SAN LETNjE NOĆI Vilijema Šekspira u režiji Pjer Valter Polica premijerno je izvedena na sceni kragujevačkog pozorišta 2016. godine.
U novembru se u Narodnom pozorištu  u Beogradu održava Revija Šekspiru u čast i predstavlja se više različitih naslova ovog klasika sa repertoara srpskih pozorišta.
2. novembra, na Sceni “Raša Plaović”, “Hamlet” u režiji Nikole Zavišića i izvođenju ansambla Drame Srpskog narodnog pozorište iz Novog Sada.
3. novembra, diplomska predstava “Biti ili ne biti” studenata Akademije lepih umetnosti i medija u klasi prof. Božidara Đurovića i Hadži Nenada Maričića.
18. novembra,“Henri Šesti”, u režiji Nikite Milivojevića i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu.
23. novembra, Milivojević će se predstavlja sa još jednim naslovom – ovoga puta u pitanju je “Perikle”, u izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta.
25. novembra gostuje Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca (Velika scena, 20,00) sa komedijom “San letnje noći”, u režiji Pjer Valter Polica koji je toj tananoj bajci o ljudskim strastima, sukobima i nesporazumima dao političku, psihološku, socijalnu i duhovnu dimenziju.
26. novembra se zatvara Revija Šekspiru u čast predstavom “Romeo i Julija”, u režiji Nikole Zavišića i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina.

KNЈAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR GOSTUJE U RUSIJI

Predstava U stvari, teatar na festivalu u Joškar Ola

Kragujevac, 15. novembar 2016. godine


Prvi put u svojoj skoro dva veka dugoj istoriji Knjaževsko-srpski teatar gostuje u Rusiji.
Na prestižnom Međunarodnom pozorišnom festivalu „Most prijateljstva“  u gradu Joškar Ola biće izedena predstava našeg pozorišta U stvari, teatar po tekstu Dragane Bošković.
Ovu predstavu, koja je svoju premijeru na sceni najstarijeg pozorišta u Srbiji imala na Sretenje 15. februara 2016.godine, režirala je Andrea Ada Lazić, a u njoj igraju prvakinja drame kragujevačkog pozorišta Nada Jurišić i Jasmina Dimitrijević.
Predstava „U stvari, teatar“ učestvuje u takmičarskom programu festvala „Most prijateljstva“ i biće izvedena 20. novembra 2016. godine.

KRAGUJEVAČKI TEATAR  GOSTUJE U RUMUNIJI

Predstava Opet plače, al sad od sreće u Piteštiju i Temišvaru

Kragujevac, 15. novembar 2016. godine


Ansambl predstave Opet plače, al sad od sreće učestvuje na pozorišnom festivalu u Piteštiju u okviru takmičarskog programa festivala i biće izvedena 18. novembra. Na ovaj način nastavljena je dugogodišnja uspešna saradnja našeg i pozorišta Al. Davila iz ovog rumunskog grada.
Već 20. novembra predstava „Opet plače, al sad od sreće“ biće izvedena u  okviru festivala Teatros fest prvog festivala profesionalnih pozorišta na srpskom jeziku u Temišvaru.
Predstavu „Opet plače, al sad od sreće“ po tekstu Novice Savić režirao je Dragan Jakovljević, a glumački ansambl čine: Isidora Rajković, Ivan Vidosavljević, Sanja Matejić, Zdravko Maletić, Dragan Stokić i Dragoslav Tanasković koji je i autor muzike. Scenografiju potpisuje Milivoje Štulović, a kostime Jelena Janjatović.

BAŠTA SLЈEZOVE BOJE NA FESTIVALU U KRALЈEVU

Predstava Knjaževsko-srpskog teatra u takmičarskom programu Pozorišnog festivala za decu i mlade Mali Joakim

Kragujevac, 15. novembar 2016. godine


Od 12. do 19. novembra Kraljevačko pozorište organizuje 9. pozorišni festival za decu i mlade Mali Joakim. U takmičarskom programu festivala učestvuje sedam  predstava. Pored predstave kragujevačkog teatra Bašta sljezove boje kraljevačkoj publici predstaviće se i pozorišta iz Niša, Užica, Lazarevca, Pirota, Kruševca i Kraljeva.
Poslednjeg dana festivala u čast nagrađenih, kragujevačko Pozorište za decu će izvesti predstavu „Basne iz senke“. Žiri i deca Kraljeva imaće priliku da pogledaju najznačajnije predstave namenjene deci i mladima koje su nastale u proteklih nekoliko godina, u pozorištima južno od Beograda.
Ove godine, festival Mali Joakim prvi put se organizuje kao zasebni festival i najuspešnijim učesnicima festivala biće dodeljene nagrade: za najbolju predstavu, režiju, najbolja glumačka ostvarenja, kostim, scenografiju, muziku...
Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Grada Kraljeva ovaj festival organizuju Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije i Kraljevačko pozorište.

SAN LETNJE NOĆI NA FESTIVALU KLASIKE U VRŠCU

Kragujevački teatar na 24. Međunarodnom festivalu klasike "Vršačka pozorišna jesen"

Kragujevac, 31. oktobar 2016. godine


U Vršcu je krajem oktobra održan 24. Festival klasike na kome je u takmičarskom delu programa izvedena predstava Knjaževsko-srpskog teatra SAN LETNJE NOĆI, po tekstu Vilijema Šekspira u režiji Pjer Valter Polica.
Selektor Đuro Mrđa je pored kragujevačke predstave u program Festivala uvrstio sledeća pozorišna ostvarenja: "Rodoljupci" Jovana Sterije Popovića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, "Perikle" Vilijema Šekspira u izvođenju Šabačkog pozorišta, "Hromi ideali" u produkciji Narodnog pozorišta Užice, "Marija Stjuart" F. Šilera Narododnog Pozorišta iz Beograda, "Aveti" H. Ibzena Bitef Teatra iz Beograda, "Na drini ćuprija" I. Andrića u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, "Kir Janja" J. Sterije u izvođenju Narodnog pozorišta Sterija Vršac.
Nagradu za najbolju predstavu žiri je jednoglasno dodelio predstavi "Rodoljupci" J. S. Popovića u režiji Andraša Urbana i produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda.

KRAGUJEVAČKI TEATAR NAJBOLJI NA FESTIVALU U MLADENOVCU

Predstava San letnje noći pobedila na festivalu Teatar u jednom dejstvu

Kragujevac, 17. oktobar 2016. godine


Predstava Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca SAN LETNJE NOĆI, po tekstu Vilijema Šekspira u režiji Pjer Valter Polica proglašena je najboljom na 11. festivalu "Teatar u jednom dejstvu" u Mladenovcu.
Odluku je jednoglasno doneo žiri u sastavu: Bratislav Petković predsednik i članovi, glumci Božidar Stošić i Svetislav Goncić.
Ovogodišnji festival u Mladenovcu otvoren je 10. oktobra. U konkurenciji je izvedeno pet predstava iz Beograda, Sombora, Novog sada i Kragujevca, a u selekciji umetničkog direktora Željka Hubača.
Žiri publike, za najbolju je proglasio predstavu Beogradskog dramskog pozorišta "Moje dete", po tekstu Stojana Srdića i u režiji Ane Đorđević.

MI SMO ONI NA KOJE SU NAS RODITELJI UPOZORAVALI NAJBOLjA PREDSTAVA NA 11. JOAKIMINTERFESTU

11. JoakiInterFest

Kragujevac, 15. oktobar 2016. godine


U Kragujevcu se danas završava 11. JoakimInterFest, međunarodni pozorišni festival na kome je od 7. do 15. oktobra učestvovalo osam predstava u takmičarskom programu, a prema izboru selektora Željka Jovanovića.
Odlukom stručnog žirija u sastavu: Miloš Latinović književnik (predsednik žirija), reditelj Goran Cvetković i glumica Maja Izetbegović za najbolju predstavu festivala proglašena je predstava „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, po tekstu Tanje Šljivar i u režiji Mirjane Karanović.
Nagrada za režiju dodeljena je Ani Đorđević za predstavu „Moje dete”. Beogradskog dramskog pozorišta. Joakimovu nagradu za za glumu dobila je Mirjana Karanović za ulogu Mare u predstavi „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.
Joakimovu nagradu za glumu dobila je Jovana Gavrilović za ulogu Ranke u predstavi „Moje dete” Beogradskog dramskog pozorišta.
Joakimovu nagradu za vizulenost, za dizajn i izradu maski u predstavi “San letnje noći “ Knjaževsko-srpskog teatra dobila je Ana Kolbjanova.
Specijalnu Joakimovu nagradu za produkciju predstave ”San letnje noći” dobio je Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca.
Žiri je sve odluke doneo jednoglasno.
Nagradu publike 11. JoakimInterfesta dobila je predstava „Moje dete”. Beogradskog dramskog pozorišta.
Ovogodišnji JoakimInterFest koji se odvijao pod sloganom „Sreća prati hrabre” završava se večeras kada će u čast nagrađenih glumci Teatra Al. Davila iz Piteštija izvesti predstavu "Edit Pjaf u vrtlogu sreće".

VEČE U ČAST GLUMICE LJILJANE STJEPANOVIĆ

U okviru pratećeg programa ovogodišnjeg kragujevačkog JoakimInterFesta održano je „Veče u čast glumca” posvećeno Ljiljani Stjepanović

Kragujevac, 13. oktobar 2016. godine


Na 11. međunarodnom pozorišnom festivalu - JoakimInterFestu u Kragujevcu, u okviru pratećeg programa, u četvrtak, 13. oktobra na Maloj sceni („Ljuba Tadić”) održano je „Veče u čast glumca” posvećeno Ljiljani Stjepanović.
Pred prepunom salom, omaž ovoj, po nepodeljenom mišljenju kritike i publike jednoj od naših najboljih glumica protekao je u prijatnoj i duhovitoj atmosferi kakavu samo glumica neodoljivog šarma poput Ljiljane Stjepanović može da spontano upriliči na večeri posvećenoj njenoj bogatoj i plodnoj karijeri. Direktor Knjaževsko-srpskog teatra Vojo Lučić podsetio je na značajne detalje iz biografije Ljiljane Stjepanović a o svojoj prijateljici nadahnuto je govorila Dragana Bošković, teatrolog i po sopstvenom „priznanju” njena najveća obožavateljka. Lagano i lepo je tekao razgovor, sinoć u kragujevačkom pozorištu o životu i radu ove poznate glumice a brojnim prisutnima Dragana Bošković je otkrila tajnu da Ljiljana Stjepanović, sem što sjajno glumi poseduje i veliki literarni talenat i da je do sada objavila dve knjige pesama i zbirku poezije za decu. Inače, njihovo prijateljstvo potiče još sa akademije i Ljiljana Stjepanović već više od 25 godina sa uspehom igra monodramu Dragane Bošković „Povratak kraljice Marije Karađorđević”.
Dramaturg kragujevačkog pozorišta Marija Soldatović istakla je za Ljiljanu Stjepanović da je ona sinonim za glumačku i ljudsku energiju kao i da spada u one umetnike koje publika zasita voli od srca. Sve vreme razgovora na video bimu su „prolazile” brojne fotografije iz života i rada Ljiljane Stjepanović, a pred sam kraj omaža, direktor kragujevačke kuće Lučić, podsetio je i na njene uspešne role u novijoj televizijskoj i filmskoj produkciji. „Veče u čast glumca” posvećeno Ljiljani Stjepanović završeno je igranjem predstave „Lepotica Linejna” (u kojoj ona tumači glavnu ulogu) koprodukcijskim projektom Kruševačkog pozorišta i Art Teme iz Beograda u kragujevačkom Pozorištu za decu.

SAN LETNJE NOĆI NA FESTIVALU U MLADENOVCU

Knjaževsko-srpski teatar na festivalu Teatar u jednom dejstvu

Kragujevac, 12. oktobar 2016. godine


Sa predstavom SAN LETNJE NOĆI Knjaževsko-srpski teatar učestvuje na festivalu Teatar u jednom dejstvu koji se tradicionalno tokom oktobra održava u Mladenovcu. Predstava SAN LETNJE NOĆI Vilijema Šekspira u režiji Pjer Valter Polica premijerno je izvedena na sceni kragujevačkog pozorišta 2016. godine.
Pozorišni festival „Teatar u jednom dejstvu“ datira još od 1975. godine. Obnovljen je 2006. godine pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Mladenovac u nešto drugačijem obliku. Festival uvek počinje prvog ponedeljka u oktobru i traje sedam dana. Od obnavljanja uvedena je samo jedna nagrada za najbolju predstavu, koju sačinjavaju novčani iznos, plaketa i statueta “Sloboda”. Festival se ove godine održava pod sloganom "Biti ili opstati" i održava se od 10. do 16. oktobra. U takmičarskom delu Festivala, jedanaestog po redu, biće odigrano šest predstava. Predstave počinju u 20,00 sati, a takmičarski deo programa će pratiti izložbe, književne večeri i dečije predstave.

POČEO 11. MEĐUNARODNI POZORIŠNI FESTIVAL

JoakimInterFest

Kragujevac, 7. oktobar 2016. godine


Pod nazivom Sreća prati hrabre sinoć je u kragujevačkom teatru svečano otvoren 11. Međunarodni pozorišni festival JoakimInterFest. Selektor festivala Željko Jovanović je odabrao devet predstava iz Poljske, Hrvatske, Bosne i Hrcegovine, Rumunije i Srbije, a prvu predstavu u takmičarskoj konkurenciji Sinovi umiru prvi, Mate Matešića, u režiji mladog reditelja Marka Misrače izveo je ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke.
Direktor Knjaževsko-srpskog teatra Vojo Lučić osvrćući se na postignuća ovog festivala istakao je da je predhodnih godina dominantna bila preokupacija društvenim angažmanom kao i socijalnom i filozofskom dimenzijom egzistencije ljudi u ovom našem vremenu. Zbog toga se JoakimInterFest profilisao kao izuzetno angažovana umetnička smotra koja neprestano i sa svih aspekata preispituje kako mesto pojedinca u savremenom društvu i okolnostima, tako i ulogu samog teatra u istorijskom kontekstu današnjice.
-U proteklih deset godina koliko JoakimInterFest traje festival je ostvario izuzetne rezultate, između ostalog, - na predhodnim festivalima je izvedeno je 97 predstava iz više od 20 zemalja: Danske, Engleske, Slovenije, Crne Gore, Rumunije, Hrvatske, Republike Srpske, Rusije, Španije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Poljske, Bugarske, Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Ukrajine, Nemačke, Kanade, Srbije... , naglasio je Lučić.

Festival je otvorio Miljan Bjeletić, član gradskog veća za kulturu Grada Kragujevca koji je finansijski podržao 11. JoakimInterFest.
-Želja nam je da ovaj internacionalni festival, u pravom smislu te reči bude međunarodni i da svake godine bude što bolji i jači i da preraste lokalne i regionalne okvire. Spoj raznih kultura uvek može da da nešto novo našem pozorištu. Svaka međunarodna saradnja uvek može da unapredi i sistem funkcionisanja našeg Teatra. U umetnosti to ide tako - čitav život, svakoga dana učite nešto novo i nikada ne „savladate” sve, baš do kraja. JoakimInterFest i samom Kragujevcu može puno toga da ponudi i da, i to, onog dobrog, zaključio je Bjeletić.

SREĆA PRATI HRABRE

Konferencija za medije povodom početka jedanaestog JoakimInterFesta

Kragujevac, 27. septembar 2016. godine


U kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru, povodom početka 11. JoakimInterFesta, međunarodnog pozorišnog festivala, održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili direktor Teatra mr Vojo Lučić i selektor festivala Željko Jovanović, pozorišni kritičar i umetnički direktor Pozorišta na Terazijama.
Selektor Željko Jovanović kaže - Selekcijom preovlađuju mladi i mlađi pisci, počev od ruskog autora Jaroslave Pulinovic, zatim Mie Knežević i Tanje Šljivar. Festivalom dominiraju mladi reditelji, (Marko Misirača, Ana Đorđević, Poljakinja Malgorzata Siuda) a tu su i oni koji poput Mirjane Karanović i Vojislava Brajovića svoje ogromno scensko iskustvo stavljaju u drugačiji polažaj i drugačiju i novu funkciju. Prisutan je mladalački duh Pjera Valtera Polica, zatim autorskog tima predstave „U agoniji“. Reč je o umetnicima koji su našli snage, imali potrebu i tražili prostora da se izraze na neki novi način. Verujem da je ovaj tim autora, ova ekipa učesnika festivala i naravno organizator ovogodišnjeg JoakimInteFesta, da smo svi zajedno ostavili otvorena vrata za nove forme, nove teme i neke nove priče koje će budućnost (možda) zabeležiti.
Prema njegovim rečima, i ove godine JoakimInterFest traga za tom tajnom šifrom pozorišnog izražavanja koja označava neki pomak - neke vrste - u nekom pravcu. Ambicija ovogodišnjeg festivala jeste da otvorimo prostor da se to desi a bududućnost će odgovoriti jesmo li uspeli, stoga ovogodišnji festival na određeni način potvrđuje da sreća prati hrabre, zaključuje Jovanović.

JoakimInterFest

Ljubitelji pozorišne umetnosti, od 7-15. oktobra, biće u prilici da pogledaju osam predstava u takmičarskom programu:
7. oktobar
Mate Matišić "Sinovi umiru prvi", režija Marko Misirača, Narodno pozorište Republike Srpske, Banja Luka
8. oktobar
Vilijam Šekspir "San letnje noći", režija Pjer Valter Polic, Knjaževsko srpski teatar, Kragujevac
9. oktobar
Miroslav Krleža "U agoniji", autorski projekat Nele Kocsis, Ozrena Grabarića i Darka Stazića, PUK - Putujuće kazalište i Scena Ribnjak, Zagreb
10. oktobar
"Voz", rađeno po delu Kormaka Makartija, režija Vojislav Brajović, Zvezdara Teatar, Beograd
11. oktobar
"Kafa i cigarete, pozdrav iz Beograda", autorski projekat Mie Knežević, Atelje 212 Beograd
12. oktobar
Stojan Srdić "Moje dete", režija Ana Đorđević, Beogradsko dramsko pozorište, Beograd
13. oktobar
Jaroslav Pulinovic "Nataša", režija M. Siuda, Poljski teatar Bjalsko, Bjala
14. oktobar
Tanja Šljivar "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali", režija Mirjana Karanović, Bosansko narodno pozorište Zenica
15. oktobar
Predstava u čast nagrađenih- "Edit Pjaf u vrtlogu sreće", Teatar Al. Davila Pitešti (predstava u čast nagrađenih)

O nagradama će odlučivati stručni žiri u sastavu: Miloš Latinović, književnik, Goran Cvetković, reditelj i Maja Izetbegović, glumica. Voditelj razgovora je teatrolog Dragana Bošković.
-Verujemo da će ovaj festival, a videli ste da i današnja selekcija najbolje o tome govori, biti na tragu prethodnih festivala, i da u kvalitetu nećemo posustati i da ćemo videti kvalitetne predstave i umetnike, a pripremili smo i bogat prateći program koji čine i izložbe, promocije knjiga, monografija, radionica sa mladim umetnicima i jedan novi program od ove godine, a to je „Veče u čast glumca“. Ove godine to veče biće posvećeno glumici Ljiljani Stjepanović , a u pratećem programu biće izvedena predstava Kruševačkog pozorištai Arte Teme iz Beograda  „Lepotica Linejna“, u kojoj Ljiljana Stjepanović igra jednu od glavnih uloga - kaže Vojo Lučić, direktor Knjaževsko-srpskog teatra.

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR GOSTOVAO U VRŠCU

Još jedan uspeh predstave Prevaranti u suknji

Kragujevac, 27. septembar 2016. godine


Glumci Knjaževsko-srpskog teatra su sinoć na sceni Narodnog pozorišta Sterija u Vršcu odigrali predstavu PREVARANTI U SUKNJI. Predstava Prevaranti u suknji je, kao i u drugim gradovima u kojima je gostovovala, izazvala veliko interesovanje i naišla na sjajan prijem kod vršačke pozorišne publike.
Ovim gostovanjem našeg Teatra nastavljena je saradnja dva pozorišta, a koja je obnovljena u maju ove godine kada je NP Sterija sa predstavom Zla žena učestvovalo na Joakimovim danima- reviji pozorišnih predstava koju Knjaževsko-srpski teatar organizuje u čast domaćeg pisca.

PREDSTAVA GUSARI NA FESTIVALU U BAČKOM PETROVCU

Knjaževsko-srpski teatar nastavlja turneju po Vojvodini

Kragujevac, 26. septembar 2016. godine


Sa predstavom GUSARI Knjaževsko-srpski teatar učestvuje na 21. festivalu Petrovački pozorišni dani koji se tradicionalno tokom septembra održava u Bačkom Petrovcu.
Predstava GUSARI po tekstu Miloša Janoušeka u režiji Jan Čanija premijerno je izvedena na sceni kragujevačkog pozorišta 2007.godine, a glumački ansambl čine: Jasmina Dimitrijević, Miloš Krstović, Aleksandar Milojević i Čedomir Štajn.
Scenografiju potpisuje Milivoje Štulović, kostime Jelena Janjatović, a muziku Dragan Urošević.

PREVARANTI U SUKNJI GOSTUJU U VOJVODINI

Predstava Prevaranti u suknji večeras na sceni Pozorišta Dobrica Milutinović u Sremskoj Mitrovici

Kragujevac, 25. septembar 2016. godine


Kragujevački teatar je danas otočeo turneju u Vojvodini, u okviru koje će svoje predstave izvoditi u Sremskoj Mitrovici, Vršcu i Bačkom Petrovcu.
Ansambl Knjaževsko-srpskog teatra predstavu PREVARANTI U SUKNjI večeras izvodi u pozorištu Dobrica Milutinović u Sremskoj Mitrovici.
Predstavu PREVARANTI U SUKNJI po tekstu K. .Ludviga koja je premijerno izvedena 28. maja 2015. godine u Kragujevcu režirao je Milić Jovanović.
Glavne uloge Lea i Džeka tumače Dušan Stanikić i Đorđe Simić, a u predstavi igraju i Katarina Janković, Ana Todorović Dialo, Marina Stojanović, Nikola Milojević, Zdravko Maletić i Čedomir Štajn.

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR NA TREĆEM FESTIVALU DUODRAME U TOPOLI

„U stvari, teatar“ u takmičarskom programu festivala

Kragujevac, 2. septembar 2016. godine


Festival duodrame se održava od 3-9. septembra u Topoli, a na repertoaru su šest predstave u zvaničnoj konkurenciji i jedna u čast nagrađenih.
Knjaževsko-srpski teatar u ponedeljak , 5. septembra u 20 sati učestvuje na Festivalu duodrame u Topoli sa predstavom "Ustvari, teatar" koja je rađena po tekstu Dragane Bošković, režija Andrea Ada Lazić. Komad je premijerno je izveden 15. februara 2016. godine na sceni kragujevačkog teatra.
U ovoj duodrami igraju Nada Jurišić u ulozi Nadežde i Jasmina Dimitrijević kao Džesi. Autorski tim predstave čine Ferid Karajica, scenski pokret, Milivoje Štulović, scenograf, Jelena Janjatović, kostimograf i Dragoslav Tanasković, kompozitor.
Festival 9. septembra zatvara monodrama kragujevačkog teatra "Dnevnik jednog ludaka" u režiji Dušana Stanikića i izvođenju Ivana Vidosavljevića.

Fotografija

Biletarnica: 034 33 20 63 (10–12 i 18-20) pozoristetjv@open.telekom.rs www.joakimvujic.com


KST Kragujevac


ARHIVA VESTI


SEZONA 2015/16

SEZONA 2014/15

SEZONA 2013/14

SEZONA 2012/13

SEZONA 2011/12

SEZONA 2010/11

SEZONA 2009/10

SEZONA 2008/09

SEZONA 2007/08

SEZONA 2006/07

SEZONA 2005/06