Quantcast
   
Telefon
034 617 05 00

Fax
034 617 05 04

www.joakimvujic.com

Biletarnica
10–12 i 18–20
034 33 20 63
design by TRIANGLON

Google+
YouTube
Flickr
Blogger
Follow strujajoe on Twitter Twitter
WordPress
Foursquare
Facebook
Scoop.it
Netvibes
Wikipedia
WCommons
TripAdvisor
 
Arhiva

SREĆA PRATI HRABRE

Konferencija za medije povodom početka jedanaestog JoakimInterFesta

Kragujevac, 27. septembar 2016. godine


U kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru, povodom početka 11. JoakimInterFesta, međunarodnog pozorišnog festivala, održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili direktor Teatra mr Vojo Lučić i selektor festivala Željko Jovanović, pozorišni kritičar i umetnički direktor Pozorišta na Terazijama.
Selektor Željko Jovanović kaže - Selekcijom preovlađuju mladi i mlađi pisci, počev od ruskog autora Jaroslava Pulinovica, zatim Mie Knežević i Tanje Šljivar. Festivalom dominiraju mladi reditelji, (Marko Misirača, Ana Đorđević, Poljakinja Malgorzata Siuda) a tu su i oni koji poput Mirjane Karanović i Vojislava Brajovića svoje ogromno scensko iskustvo stavljaju u drugačiji polažaj i drugačiju i novu funkciju. Prisutan je mladalački duh Pjera Valtera Polica, zatim autorskog tima predstave „U agoniji“. Reč je o umetnicima koji su našli snage, imali potrebu i tražili prostora da se izraze na neki novi način. Verujem da je ovaj tim autora, ova ekipa učesnika festivala i naravno organizator ovogodišnjeg JoakimInteFesta, da smo svi zajedno ostavili otvorena vrata za nove forme, nove teme i neke nove priče koje će budućnost (možda) zabeležiti.
Prema njegovim rečima, i ove godine JoakimInterFest traga za tom tajnom šifrom pozorišnog izražavanja koja označava neki pomak - neke vrste - u nekom pravcu. Ambicija ovogodišnjeg festivala jeste da otvorimo prostor da se to desi a bududućnost će odgovoriti jesmo li uspeli, stoga ovogodišnji festival na određeni način potvrđuje da sreća prati hrabre, zaključuje Jovanović

Ljubitelji pozorišne umetnosti, od 7-15. oktobra, biće u prilici da pogledaju osam predstava u takmičarskom programu:
7. oktobar
Mate Matišić "Sinovi umiru prvi", režija Marko Misirača, Narodno pozorište Republike Srpske, Banja Luka
8. oktobar
Vilijam Šekspir "San letnje noći", režija Pjer Valter Polic, Knjaževsko srpski teatar, Kragujevac
9. oktobar
Miroslav Krleža "U agoniji", autorski projekat Nele Kocsis, Ozrena Grabarića i Darka Stazića, PUK - Putujuće kazalište i Scena Ribnjak, Zagreb
10. oktobar
"Voz", rađeno po delu Kormaka Makartija, režija Vojislav Brajović, Zvezdara Teatar, Beograd
11. oktobar
"Kafa i cigarete, pozdrav iz Beograda", autorski projekat Mie Knežević, Atelje 212 Beograd
12. oktobar
Stojan Srdić "Moje dete", režija Ana Đorđević, Beogradsko dramsko pozorište, Beograd
13. oktobar
Jaroslav Pulinovic "Nataša", režija M. Siuda, Poljski teatar Bjalsko, Bjala
14. oktobar
Tanja Šljivar "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali", režija Mirjana Karanović, Bosansko narodno pozorište Zenica
15. oktobar
Predstava u čast nagrađenih- "Edit Pjaf u vrtlogu sreće", Teatar Al. Davila Pitešti (predstava u čast nagrađenih)

O nagradama će odlučivati stručni žiri u sastavu: Miloš Latinović, direktor Bitef teatra, Goran Cvetković, reditelj i pozorišni kritičar i Maja Izetbegović, glumica Kamernog teatra 55. Voditelj razgovora je dramaturg Dragana Bošković.
-Verujemo da će ovaj festival, a videli ste da i današnja selekcija najbolje o tome govori, biti na tragu prethodnih festivala, i da u kvalitetu nećemo posustati i da ćemo videti kvalitetne predstave i umetnike, a pripremili smo i bogat prateći program koji čine i izložbe, promocije knjiga, monografija, radionica sa mladim umetnicima i jedan novi program od ove godine, a to je “Veče u čast glumca“. Ove godine to veče biće posvećeno glumici Ljiljani Stjepanović , a u pratećem programu biće izvedena predstava Kruševačkog pozorišta „Lepotica Linejna „ u kojoj Ljiljana Stjepanović igra jednu od glavnih uloga - kaže Vojo Lučić, direktor Knjaževsko-srpskog teatra.

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR GOSTOVAO U VRŠCU

Još jedan uspeh predstave Prevaranti u suknji

Kragujevac, 27. septembar 2016. godine


Glumci Knjaževsko-srpskog teatra su sinoć na sceni Narodnog pozorišta Sterija u Vršcu odigrali predstavu PREVARANTI U SUKNJI. Predstava Prevaranti u suknji je, kao i u drugim gradovima u kojima je gostovovala, izazvala veliko interesovanje i naišla na sjajan prijem kod vršačke pozorišne publike.
Ovim gostovanjem našeg Teatra nastavljena je saradnja dva pozorišta, a koja je obnovljena u maju ove godine kada je NP Sterija sa predstavom Zla žena učestvovalo na Joakimovim danima- reviji pozorišnih predstava koju Knjaževsko-srpski teatar organizuje u čast domaćeg pisca.

PREDSTAVA GUSARI NA FESTIVALU U BAČKOM PETROVCU

Knjaževsko-srpski teatar nastavlja turneju po Vojvodini

Kragujevac, 26. septembar 2016. godine


Sa predstavom GUSARI Knjaževsko-srpski teatar učestvuje na 21. festivalu Petrovački pozorišni dani koji se tradicionalno tokom septembra održava u Bačkom Petrovcu.
Predstava GUSARI po tekstu Miloša Janoušeka u režiji Jan Čanija premijerno je izvedena na sceni kragujevačkog pozorišta 2007.godine, a glumački ansambl čine: Jasmina Dimitrijević, Miloš Krstović, Aleksandar Milojević i Čedomir Štajn.
Scenografiju potpisuje Milivoje Štulović, kostime Jelena Janjatović, a muziku Dragan Urošević.

PREVARANTI U SUKNJI GOSTUJU U VOJVODINI

Predstava Prevaranti u suknji večeras na sceni Pozorišta Dobrica Milutinović u Sremskoj Mitrovici

Kragujevac, 25. septembar 2016. godine


Kragujevački teatar je danas otočeo turneju u Vojvodini, u okviru koje će svoje predstave izvoditi u Sremskoj Mitrovici, Vršcu i Bačkom Petrovcu.
Ansambl Knjaževsko-srpskog teatra predstavu PREVARANTI U SUKNjI večeras izvodi u pozorištu Dobrica Milutinović u Sremskoj Mitrovici.
Predstavu PREVARANTI U SUKNJI po tekstu K. .Ludviga koja je premijerno izvedena 28. maja 2015. godine u Kragujevcu režirao je Milić Jovanović.
Glavne uloge Lea i Džeka tumače Dušan Stanikić i Đorđe Simić, a u predstavi igraju i Katarina Janković, Ana Todorović Dialo, Marina Stojanović, Nikola Milojević, Zdravko Maletić i Čedomir Štajn.

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR NA TREĆEM FESTIVALU DUODRAME U TOPOLI

„U stvari, teatar“ u takmičarskom programu festivala

Kragujevac, 2. septembar 2016. godine


Festival duodrame se održava od 3-9. septembra u Topoli, a na repertoaru su šest predstave u zvaničnoj konkurenciji i jedna u čast nagrađenih.
Knjaževsko-srpski teatar u ponedeljak , 5. septembra u 20 sati učestvuje na Festivalu duodrame u Topoli sa predstavom "Ustvari, teatar" koja je rađena po tekstu Dragane Bošković, režija Andrea Ada Lazić. Komad je premijerno je izveden 15. februara 2016. godine na sceni kragujevačkog teatra.
U ovoj duodrami igraju Nada Jurišić u ulozi Nadežde i Jasmina Dimitrijević kao Džesi. Autorski tim predstave čine Ferid Karajica, scenski pokret, Milivoje Štulović, scenograf, Jelena Janjatović, kostimograf i Dragoslav Tanasković, kompozitor.
Festival 9. septembra zatvara monodrama kragujevačkog teatra "Dnevnik jednog ludaka" u režiji Dušana Stanikića i izvođenju Ivana Vidosavljevića.

Fotografija

Biletarnica: 034 33 20 63 (10–12 i 18-20) pozoristetjv@open.telekom.rs www.joakimvujic.com


KST Kragujevac


ARHIVA VESTI


SEZONA 2015/16

SEZONA 2014/15

SEZONA 2013/14

SEZONA 2012/13

SEZONA 2011/12

SEZONA 2010/11

SEZONA 2009/10

SEZONA 2008/09

SEZONA 2007/08

SEZONA 2006/07

SEZONA 2005/06