Телефон
034 617 05 00

E-mail
pozoristetjv@mts.rs

www.joakimvujic.com

Билетарница
10–14 и 18–20
034 33 20 63
Google
YouTube
Flickr
Blogger
Facebook
Follow strujajoe on Twitter Twitter
WordPress
Scoop.it
Netvibes
Wikipedia
 

ГАЛЕРИЈА ЈОАКИМ


Поставке у Галерији Јоаким и савремена активност позоришта, преплићу се својом ликовном презентацијом и дају доказе о живој активности Театра некад и сад. Хистрионском умећу придодат је и ликовни аспект који кроз Галерију Јоаким остварује оригинални домет у уметности и додир Талијиних следбеника, аутора и нашег Театра. Изузетан квалитет дали су плакати рађени у сарадњи са ФИЛУМ-ом и његовим истакнутим уметницима. Кроз поставке Галерије Јоаким пронаћићете све оно велико и занимљиво у делатности Књажевско-српског театра и уметника који заслужују вашу пажњу.МИЛИВОЈЕ МИША ШТУЛОВИЋ - руководилац Галерије
сликар и сценограф у Књажевско-српском театру


Рођен 27. јануара 1952. године у Краљеву. Завршио школу за примењену уметност у Новом Саду. Члан УЛУС-а. Излагао на 15 самосталних изложби у галеријама са уметничким саветом (Београд, Нови Сад, Крагујевац, Приштина). 1997. године међународна изложба, Славен Градец, галерија Уједињених нација (Уметник и урбана средина) 1996., Октобарски салон Београд 1995. и 1996, Пролећна изложба УЛУС-а Београд, излагао на преко 100 заједничких изложби са члановима УЛУС-а у земљи и иностранству. У Књажевско-српском театру извео преко сто сликарских радова на сценографијама и 25 својих сценографија.
Награђен као ученик уметничке школе у Франкфурту на Мајни. Похвале и откуп за музеј на годишњим изложбама сликара Крагујевца. Жири УЛУС-а 1985. и 1987. године.
Добитник откупне награде на И тријеналу крагујевачких уметника 2004. године. Добитник Годишње награде Театра Јоаким Вујић за 2005. годину. Добитник награде за сценографију на Румунском фестивалу комедије 2007, Festivalul Comediei Romanesti - festCO, представа Карневалски призори, Premiul pentru scenografie - Milivoje Štulović pentru decorul spectacolului Festivalul D ale carnevalului de I. L. Caragiale - Knjazevsko-srpski teatar Kragujevac, Serbia.

Born on January 27th 1952. in Kraljevo. Graduate of the School of Applied Arts in Novi Sad. Painter and stage designe in Knjazevsko-srpski teatar in Kragujevac. Membre of ULUS. Exhibited his works at 15 solo exhbitions in the galleries of Belgrade, Novi Sad, Kragujevac, Pristina. 1997. internacional exhibition Umtetnik i urbana sredina, Slaven Gradec, 1996., October Exhibitions Belgrade 1995. i 1996., ULUS Spring Exhibition, Belgrade. Participated in over hundred group exhibitions of ULUS in contry and abroad. Made over 150 stage settings in the Knjazevsko-srpski teatar. Awarded at Art School in Frankfurt. Recognized at annual exhibitions of Kragujevac painters and wan purchase award for the Museum. Member of juru of ULUS in 1985 and 1987.ИЗЛОЖБА У ЧАСТ НУШИЋА

Крагујевац, 29. децембар 2014. године


Поводом 150 година од рођења највећег српског комедиографа Књажевско-српски театар је припремио Изложбу костима и фотографија из представа рађених по делима Бранислава Нушића, а које су у протеклих тридесет година извођене на сцени Театра.
О Браниславу Нушићу и његовом огромном доприносу српској култури, пре свега драмској уметности, говориће драматург Марија Солдатовић. Изложбу уприличену поводом 150 година од његовог рођења отвориће глумица Марина Стојановић Перић која у протеклих седам сезона са великим успехом на сцени крагујевачког театра игра Госпођу министарку.

Отварање изложбе је у понедељак 29. децембра у 12 сати у Галерији ЈОАКИМ.

ИЗЛОЖБА ПОЗОРИШНОГ ПЛАКАТА И РЕКВИЗИТЕ

Крагујевац, 14. новембар 2014. године


На данашњој конференцији за медије, којој су присуствовали директор Војо Лучић и Славица Коминац, заменик председника Скупштине града Крагујевца, представљене су активности које Књажевски-српски театар планира да реализује у оквиру Ноћи позоришта као и активности Театра у наредном периоду.
Ове године у суботу, 15. новембра по четврти пут се одржава манифестација Ноћ позоришта. Пројекат Ноћ позоришта је једнодневни догађај посвећен позоришту и сценској уметности. Он се истовремено одржава у седам европских земаља и то сваке године треће суботе у новембру. Позориште тог дана постаје главна тачка сусрета, дијалога и дружења, позоришних професионалаца и публике.
Петнаестог новембра у Књажевско-српском театру биће отворена изложба позоришног плаката и реквизите а потом изведена представа До голе коже по мотивима приче Стивена Синклера и Ентонија Мекартена и у режији Пјер Валтер Полица. Представа почиње у 20 сати.

Фотографија Фотографија Фотографија Фотографија

ИЗЛОЖБА СЦЕНОГРАФИЈА МИЛИВОЈА ШТУЛОВИЋА

12. мај 2014. године


У оквиру Јоакимових дана 12. Маја у Галерији Јоаким отворена је изложба сценографија сликара и сценографа Миливоја Мише Штуловића.
Рођен је у Краљеву 27.01.1952. године. Завршио Школу за примењенууметност у Новом Саду. Ради у Књажевско-српском театру у Крагујевцу као сликар и сценограф. Члан је УЛУС-а.
Од 1982. Ради у Књажевско-српском театру на пословима сликара, вајара и каширера. Последњих двадесет и две године урадио је 30 ауторских сценографија. Као сликар у Књажевско-српском театру урадио је преко 170 сценографија са познатим сценографомима: Савом Барачковим, Тошом лалицким, Велизаром Србљановићем, Миодрагом Табачким, Владимиром Маренићем, Борисом Максимовићем, Јуре Фабријем, Герославом Зарићем, Крстомиром Миловановићем. Аутораске сценографије радио је са: Петром Говедаровићем, Јаном Чањијем, Бошком Димитријевићем, Миодрагом Јуришићем, Небојшом Брадићем, Приможом Беблером, Љубомиром Убавкићем, Марком Мисирачом, Матеи Вародијем, Драганом Ћирјанићем, Јованом Мишковићем, Милићем Јовановићем, Драганом Јаковљевићем, Гораном Цветковићем, Жанком Томићем, Иваном Кораксић.
Добитник годишње награде театра 2005. Године. Добитник прве награде за сценографију на Међународном фестивалу комедије Фестивалул Цомедиеи Романести у Букурешту, 2007. Диплома Књежевско-српског театра за Међународну афирмацију, 2007. За своје сликарске радове добио је више награда и признања . Учествовао је на значајним изложбама чланова УЛУС-а, Октобарски салон, Пролећна изложба и заједничким изложбама у земљои и иностранству подружнице УЛУС-а. Учествовао је на великој изложби УНИЦЕФ-а у Словен Градецу као преставник Србије. Самостално је излагао 30 пута у галеријама са уметничким саветом: Београд, Нови Сад, Крагујевац, Ућице, Чачак, Ваљево, Нови Пазар, Пожега. Учесник је многобројних колонија и један од оснивача међународне колоније Мостови Балкана. Излагао је преко 100 пута на заједничким изложбама у земљи и иностранству. Слике му се налазе у више музеја, галерија и приватних колекција.
Студијска путовања: 1987. Париз, атеље Петра Омчикуса и Косе Бокшан; Венецијанско бијенале 1995, 1997, 2001, 2003, 2005. и 2007.

Најбољи опис Штуловићевог доприноса позоришној уметности дао је позоришни критичар Горан Цветковић:
„Миливоје штуловић прави је позоришни чаробњак – од неколико летава, неколико жица, једне или две кулисе и нешто сценског светла - са много талента, знања, искуства и сликарског укуса – ОМОГУЋУЈЕ редитељу и глумцима да испуне сценски простор и сценско време оним због чега публика и долази у позориште – доживљајем, заносом и имагинацијом. Шта ћеш више од једног уметника, зар не?“.

У Галерији Јоаким посетиоци имају прилику да погледају изложбу радова сценографа Штуловића из 17 представа насталих у продукцији Књажевско-српског театра у протеклих 20 година.

Фотографија

Biletarnica: 034 33 20 63 (15–20.00) pozoristetjv@open.telekom.rs www.joakimvujic.com


KST Kragujevac


АРХИВА

  Сезона 2013/14.

  Сезона 2012/13.

  Сезона 2011/12.

  Сезона 2010/11.

  Сезона 2009/10.

  Сезона 2008/09.

  Сезона 2007/08.

  Сезона 2006/07.

  Сезона 2005/06.

  Сезона 2004/05.