Марина Перић Стојановић добитница награде за најбоље глумачко остварење на 56. Фестивалу професионалних позоришта Србије Јоаким Вујић

На Фестивалу професионалних позоришта Србије Јоаким Вујић у Врању, жири у саставу Валентин Венцел, директор новосадског позоришта, проф. др Влатко Илић професор на Факултету драмских уметности у Београду, и Слободан Љубичић, глумац Ужичког позоришта, донео је одлуку да се награда за глумачко остварење додели Марини Перић Стојановић за улогу Мати у представи Женидба и удадба Јована Стерије Поповића у режији Јане Маричић.

На фестивалу који се одржао од 26. октобра до 2. новембра по избору селекторке Браниславе Илић, драматуршкиње, у главном програму изведено је седам представа: Нечиста крв Позоришта Бора Станковић из Врања, Ако се пробудиш или као да је важно копродукција Народног позоришта из Лесковца и Народног позоришта из Приштине, Женидба и удадба Књажевско-српског театра из Крагујевца, Свици Народног позоришта из Лесковца, Два витеза из Вероне Шабачког позоришта, Страх, једна топла људска прича Народног позоришта из Пирота, Лавина копродукција Регионално позориште из Новог Пазара и Пулс театар из Лазаревца и Власт и њена опозиција Народног позоришта из Ниша.