Представа Успомене на „Црвену заставу“ за крај сезоне

Извођењем представе Успомене на „Црвену заставу“ Милована Мрачевића у режији Александра Лукача синоћ је Књажевско-српски театар и званично затворио још једну успешну позоришну сезону.

Никола Милојевић најбољи глумац 19. Међународног фестивала комедије „Мостарска лиска”

На управо завршеном 19. Међународном фестивалу комедије „Мостарска лиска” глумац Књажевско-српског театра Никола Милојевић добио је „Велику лиску“ за најбољег глумца овог фестивала. Николи је за улогу Ивана Александровича Хљестакова у представи Ревизор Књажевско-српског театра награду доделио стручни жири у саставу Емир Хаџихафизбеговић, председник, Зоран Ракочевић и Велимир Пшеничник Њирић.

Jасмини Димитријевић и Николи Милојевићу „Мала лиска“ на фестивалу у Мостару

Синоћ је у Народном позоришту у Мостару у оквиру такмичарског програма 19. Међународног фестивала комедије „Мостарска лиска” изведена  представа Књажевско-српског театра Ревизор рађена по тексту Николаја Васиљевича Гогоља у режији Јане Маричић.

Награда за глумачко остварење Сањи Матејић на 58. Фестивалу „Јоаким Вујић"

На 58. Фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић" глумица Књажевско-српског театра Сања Матејић добила је награду за улогу Јадвиге Јeсенске у представи На рубу памети, а у режији Марка Мисираче и копродукцији Књажевско-српског театра из Крагујевца и Хрватског културног центра из Београда.

Награде 58. Фестивала професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић"

Вечерас, 14. маја, биће додељене награде  58. Фестивала професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“. Након свечане доделе награда, у част награђених биће изведена представа Свињски отац, Народног позоришта Ужице, чијим ће извођењем 58. Фестивал „Јоаким Вујић" бити затворен. 

Почиње 58. Фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“

 

У суботу, 7. маја почиње 58. Фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ чији је домаћин Књажевско-српски театар. Прво вече Фестивала отвара домаћин представом На рубу памети по делима Мирослава Крлеже, Ива и Тене Штивичић, у режији Марка Мисираче.

Премијера представе УСПОМЕНЕ НА „ЦРВЕНУ ЗАСТАВУ“ у Књажевско-српском театру

У уторак, 03. маја 2022. године у 20 часова ансамбл Књажевско-српског театра премијерно ће извести представу УСПОМЕНЕ НА „ЦРВЕНУ ЗАСТАВУ“ по тексту Милована Мрачевића у режији Александра Лукача.

„Ревизор“ на Међународном фестивалу комедије „Мостарска лиска“

Представа Књажевско-српског театра „Ревизор“ Николаја Васиљевича Гогоља у режији Јане Маричић, селектована је за 19. Међународни фестивал комедије „Мостарска лиска“ који се одржава у организацији Народног позоришта Мостар. „Ревизор“ ће бити изведен у Мостару у оквиру Такмичарског програма у среду 25. маја.

Потписан споразум о пословно-техничкој и стручној сарадњи између Књажевско-српског театра и Филолошко-уметничког факултета

Данас је у нашем театру потписан споразум о пословно-техничкој и стручној сарадњи између Филолошко-уметничког факултета и Књажевско-српског театра. Споразум су потписали директор Књажевско-српског театра Младен Кнежевић и декан Филолошко-уметничког факултета проф. мр Зоран Комадина.

Преминуо редитељ Дејан Мијач

У уторак 5. априла 2022. године преминуо је један од најпознатијих и највећих европских, југословенских и српских позоришних редитеља Дејан Мијач.

58. Фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић”

Данас је у Књажевско-српском театру у Крагујевцу одржана седница председништва Заједнице професионалних позоришта Србије, на којој је селектор фестивала Зоран Карајић саопштио селекцију за предстојећи 58. Фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић” који ће се одржати од 7. до 14. маја. 

СВЕТСКИ ДАН ПОЗОРИШТА 2022. ГОДИНЕ

Поводом 27. марта, Светског дана позоришта у Књажевско-српском театру биће изведена представа „Моје бивше, моји бивши” Д. Ц. Џексона у режији Слађане Килибарде.

Контактирајте нас

Даничићева 3, 34000 Крагујевац

Директор: 034 617 05 00
Уредник програма:  034 617 05 04
Организатор: 034 617 05 03
Продуцент: 065 335 8245
Портирница: 034 617 05 01

Билетарница

Билетарница: 034 33 20 63

РАДНО ВРЕМЕ: 10-14 и 18-20 часова
Радним данима и суботом.

pozoristetjv@mts.rs

Пратите нас